tirsdag 8. mars 2011





I dag har jeg vært flink og fulgt en gammel tradisjon for feittirsdagen. Jeg har laget skikkelig norsk husmannskost.



Oppskrift – etter dagens rotgraut med saltkjøtt, poteter og røkte kjøttpølser (jeg glemte bacon med vilje…)

Det tar en drøy time å koke det hele, så jeg regner nesten 2 timer for denne middagen med forberedelser.

Jeg begynner med å rense kålrota/ kålrabi og dele den i biter for så å koke den.



Så skreller jeg poteter og gulrot – deler disse i to til tre deler og setter de til koking, med litt salt i vannet.

Deretter er det på tide å dele kjøttet i passe store biter og sette det til koking. Denne gangen brukte jeg svinekam som var saltet og røkt.

Nå lar jeg alt få et oppkok og lar det hele stå og småkoke til de ulike delene er møre og gjennom kokte.



Når kålrot, potet og gulrot er gjennomkokte bruker jeg min kjære Kenwood kjøttkvern og kjører alt gjennom den. I dag brukte jeg ca 1 stor kålrot, 3 store gulrøtter og 4 poteter. Så siler jeg av en del av kraften på kjøttet som står og trekker, og sper ut rotgrauten med den. Rører godt og smaker til med salt og nykvernet pepper.



På toppen av det kokte kjøttet legger jeg de røkte kjøttpølsene så de blir varme.

Jeg serverer alt på en tallerken; potet, rotgraut, røkte kjøttpølser og saltkjøtt (som sagt glemte jeg bacon med vilje i dag).

Familien min liker disse pølsene stekt, men jeg liker de kokt så da gjør jeg litt av begge deler – så alle blir fornøyde.



- Trilini

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar